Hopp til hovedinnholdet

Føler at jeg ikke hører hjemme i Norge

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei i det siste så har jeg føltes det at jeg ikke hører hjemme her i Norge og at landet jeg kommer i fra høres hjemme. Og har hatt problemer med det og at det har gått over venner og familie. Hva kan jeg gjøre?

Besvart 18.10.2019 18:41
 

Svar
Hei

Først må jeg beklage at det har tatt såpass tid å svare deg.

Så synd at du ikke føler deg hjemme her i Norge, men bra at du tar dette opp. Og at du ikke ønsker det går utover familie og venner.

Jeg tror det vil hjelpe deg å snakke med en trygg voksen utenfor familien om hvordan du har det og hva du føler rundt det.

Det hjelper alltid å snakke med noen. Du kan prate med læreren din, sosiallærer eller helsesykepleier på skolen. 

Kan hende du har fått denne følelsen av å ikke føle deg hjemme her, fordi du er i en fase av livet hvor du skal finne ut hvem du er.

Det er ikke så unormalt at man kan streve med hvem man er og trenger hjelp til å finne sin identitet, når man er ungdom.

Ikke nøl med å ta kontakt med en trygg voksen!

Ønsker deg masse lykke til og alt godt!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred