Hopp til hovedinnholdet

Toll og moms ved kjøp i utenlandsk nettbutikk.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har spart opp penger og vurdere å kjøpe noe på Amazon på Black Fridag hvis det ikke kommer på salg i Norge. Når er det jeg da betaler toll (25% MVA)? Er det når jeg betaler for produktet på Amazon, eller hos posten. Eller får jeg regning? Og hvis jeg betaler toll, betaler jeg 25% av det produktet originalt koster, eller det produktet koster når det er på salg på Black Friday? Og hvordan vet jeg om produktet kommer i postkassa min eller på postkontoret? Produktet er ikke noe stort. Men jeg bor i bygård og man må gjennom en port og en dør før postkassen blir tilgjengelig. Jeg har aldri kjøpt noe på nettet fører i utlandet så jeg har kanskje en del dumme spørsmål. Er det noe jeg burde passe på når jeg handler på nettet. (Altså jeg skal kjøpe et produkt solgt av Google LLC, og det er offisielt så kommer ikke til å bli svindlet) Også må jeg si at dere gjør en fantastisk jobb på denne nettsiden, og det er veldig bra at denne siden eksisterer.

Besvart 10.10.2019 13:56
 

Svar
Hei

Sendinger med verdi 350 kroner eller mer ( regnet av kjøpesum og frakt ), skal tollbehandles. Med begrepet tollbehandling menes at transportøren ( ofte Posten ), registrerer sendingen hos Tolletaten og de legger også ut for moms ( 25 % av kjøpesum/frakt) og eventuell toll. I tillegg legger de på et gebyr for jobben de har gjort, dette kalles ofte for fortollingsgebyr.  

Avgiftene ( toll/moms) beregnes alltid ut i fra det du faktisk betaler til nettbutikken, uansett om det er ekstra tilbud eller om du betaler full pris. 

Det er i dag kun noen få nettbutikker som tilbyr at du betaler de norske avgiftene til dem direkte ved bestilling, men da vil det fremkomme informasjon om dette i løpet av bestillingsprosessen hos vedkommende nettbutikk.

Nye tollregler vil komme i 2020 hvor det blir standard for de større nettbutikkene at du betaler momsen til nettbutikken samtidig med at du handler. Vi vil informere nærmere om de nye reglene når de er endelig vedtatt i Stortinget.

For dagens regelverk se vedlagte artikkel.

 

Hilsen Tolletatens Infosenter i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Toll på varer bestilt fra utlandet

Toll

Kjøper du varer fra en utenlandsk nettbutikk må du som regel betale merverdiavgift når varen kommer til Norge. Kjøper du klær må du også betale toll. Lær å regne ut her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker