Hopp til hovedinnholdet

Sover svært lite, går på sovetabletter nå. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, sover svært lite for tiden, blir alt fra 1 til maks 3 timer hver natt. Jeg ligger å leser i senga hver natt kl21, og sovner vanligvis kl22-23, men våkner fra klokken 00-02. Jeg er alltid helt våken og opplagt, og jeg sover aldri etter skolen. Jeg vet dette ikke er bra, men hva kan gjøre? Går på sovetabletter nå, og har gått på sovetabletter tidligere også, med en veldig høy styrke, men føler ikke noen ting hjelper.

Besvart 19.10.2019 08:19
 

Svar
Hei

Jeg vil anbefale deg å gå til fastlegen for en sjekk og ha en samtale om søvnhygiene. Basert på det du skriver gjør du veldig mye riktig når det kommer til å legge til rette for å sove godt om natta, men siden det likevel ikke fungerer kan det være det er flere tiltak du kan prøve. Dette kan fastlegen hjelpe deg med. 

Hvis man sover 1-3 timer per natt bør man bli trøtt. Du skriver at du alltid er våken og opplagt. Dette ville jeg også tatt opp med fastlegen. 

Det er dessverre ikke så mye jeg kan anbefale deg utover å gå til fastlegen for en sjekk og en samtale om søvnhygiene, men jeg ønsker deg lykke til og ønsker deg alt godt! 

Vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Råd til deg som sover dårlig

Jente våkner (colourbox.com)

Sliter du med å få sove godt, sovne når du legger deg eller med å komme deg opp om morgenen? Slik henger det sammen, og dette kan du gjøre.

Les mer

Dette skjer i kroppen når du trener

I denne artikkelen forklarer vi hva som skjer i kroppen ved trening, både under trening og som følge av trening.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand