Hopp til hovedinnholdet

Interessert i politikk

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en afghansk gutt som har interessert meg i poltikk. Jeg liker FrP veldig godt og hva de mener. Er det rart for meg og melde meg inn i unge FRP senere og er FrP rasister

Besvart 21.10.2019 16:18
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med ung.no. Og så flott at du er interessert i politikk! Før du melder deg inn i et ungdomsparti er det lurt å sette seg inn i hva de står for. Det kan også være lurt å sette seg inn i hva de andre partiene står for. Den grundigste gjennomgangen får du på ungdomspartienes egne nettsider, men det kan være litt vanskelig å skille ut hva som er reell politikk fra hvordan partiene presenterer seg selv. Nettopp derfor bør du også sette deg inn i andre partiers politikk.

Det går også an å prøve en (eller aller helst flere) "valgomater" som gir en pekepinn på hvilke partier som ligger nærmest dine egne verdier.

Alle har rett til å velge hvilket parti de vil. Selv om noen kanskje vil synes det er rart at du velger FrP, er det helt og holdent ditt valg. Det går ikke an å si at FrP er rasister, selv om man kan diskutere om utslag av realpolitikken kan virke rasistisk. Dette er uansett noe du må vurdere selv.

Lykke til!

Hilsen Antirasistisk Senter i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å velge parti?

Politiske partier

Hva er viktig for deg? Finner du det partiet som jobber for dine verdier? Her har du en lenkeoversikt over de politiske partiene og de respektive ungdomspartiene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn