Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjøre noe annet på fritiden.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Visste ikke helt hvor dette spørsmålet skal, men jeg tok det hvertfall her... jeg har i mange år, sånn helt siden 3-4 klasse gått på piano.. jeg går fortsatt på det, men jeg har null glede av å drive på med det. Øving er ork, og jeg gleder meg IKKE til å dra på pianotimer... det er ikke noe med pianolæreren men jeg liker IKKE piano. Jeg har så lyst til å slutte NÅ med en gang, jeg syns det er kjempekjedelig..men det er en annen ting jeg har hatt lyst til å gå på i mange år nå. Teater. Syns det ser SÅÅ gøy ut. Men det er ett problem, ingen av vennene mine går på teater, og jeg er veldig sånn person som MÅ starte med en jeg kjenner, på nye aktiviteter. Jeg vet ikke om jeg er flink eller ikke, men jeg har alltid synes at det ser gøy ut å gå på teater, men hvordan skal jeg tørre å spørre familien min om å slutte på piano og starte på teater?? Syns det er veldig skummelt... men jeg har gått på piano i MANGE år og nesten alle de årene har jeg heller villet gått på teater. HJELP!!!

Besvart 27.10.2019 19:54
 

Svar
Hei

Jeg tror det beste du kan gjøre er å være ærlig. Fortell foreldrene dine hva du føler om pianotimene. Det er helt naturlig å endre interesser med årene, så det skal du ikke skamme deg over. Videre syntes jeg du skal prøve deg på teater, og heller se på det som en liten utfordring til deg selv. Det kan være skummelt å gjøre noe helt på egenhånd, men jeg tror du vil oppleve en mestringsfølelse når du først har gjort det. Ofte går det bedre enn en har sett for deg. 

Sett deg ned med foreldrene dine, og fortell hva du føler. Det tror jeg er en god start. Se på artikkelen under. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Valg, demokrati og samfunn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om valg, demokrati og samfunn