Hopp til hovedinnholdet

Jeg har liten penis, hva gjør jeg?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg trenger penisforstørrelsel piller, jeg har allt for liten penis blir mobbet

Besvart 25.10.2019 13:23
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no nå som du ikke har det helt bra. 

Det er ikke en god følelse å bli mobbet av andre fordi penis ikke er stor nok. Anbefaler deg til å ta dette opp med helsesykepleier på skolen din. Hen kan snakke videre med lærer eller komme inn i klassen og snakke om dette uten at hen sier at det er du som har vært til samtale. Det er ikke greit å bli mobbet og de som gjør det tenker ofte ikke på at det de sier virker veldig sårende på dem de sier det til. Derfor er det så viktig at lærer eller skolen tar ansvar og sier at dette ikke er respektabel oppførsel. Det er mange med deg som hører slikt, også jenter med brystutvikling osv.  

Når det er skrevet så er det slik at utseende og størrelse på penis varierer like mye fra person til person som alt annet på kroppen. Mange har en krum penis eller en bøy på penis. Hos noen peker den nedover, hos andre oppover eller til siden. Penis kan ha en sterk krum eller bare en liten svai. Er krummingen så stor at det fører til smerter under sex eller er til hinder for et godt seksualliv, kan du snakke med en lege.

En stiv penis som er ferdig utviklet er i gjennomsnittet 10-15 cm lang målt fra rot til tupp. Noen har lengre penis og noen har kortere. Størrelsen på en slapp penis sier ikke noe om hvordan den er når den er stiv.

Noen lurer på om deres penis er stor nok. Det er ikke så lett å se vanlige peniser i stiv tilstand hos andre, så ofte blir sammenligningen det som vises på film og på internett. Det gjør at bildet på hva som er normalt når det kommer til størrelse og utseende på penis blir noe feil. Menn på film eller internett er en liten utvalgt gruppe, og representerer ikke det som er vanlig.

Siden du nå er bekymret for at du har for liten penis så lurer du på om det finnes behandling for å få en større penis. Det er mange som reklamerer for medisiner, kremer, operasjoner og andre måter for å få forlenget penis, men det er ingen ting som har vist å ha effekt. En operasjon kan i tillegg skade penis slik at du kan få problemer med å få ereksjon senere.

Husk også at en penis i slapp tilstand er ikke lik i stiv tilstand. Mange måler penisstørrelsen i ung alder, men de glemmer at penis er ikke ferdig utviklet før du er rundt 20 år. Synes du at pubertetsutviklingen din generelt er kommet dårlig igang så kan du snakke med din fastlege om dette. Der kan det tas prøver for å se om du har nok mannlige hormoner i forhold til din alder.  

Håper at svaret var til hjelp for deg selv om jeg ikke kunne hjelpe deg med å si hvor du finner penisforstørrende piller.

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker