Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om jeg har seksuell autisme?

Annet 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg blir seksuelt opphisset når jeg tenker/ser på noen som forurenser miljøet, enten de forsøpler eller har ett stort co2 utslipp(kjøre bil med mye eksosrøy ol.). Jeg blir også VELDIG opphisset av Greta Thunberg. Det er jo helt motsigende ting og jeg lurer på om jeg har seksuell autisme? Og er det ikke veldig rart og tenne på sånt, tanken på att gjorda går under og også de som prøver å forhindre det??????????

Besvart 26.10.2019 11:05
 

Svar
Hei du, 17 år. 

Du beskriver veldig godt den fantastiske fantasien vi mennesker har! Vi er enestående og geniale i å kunne tenke slik vi gjør! 

Det en tenker på og fantasier om, kobles gjennom nervesystemet til kjønnet slik at en blir kåt. Ingen har noe med hva man tenker på, fantaserer om, når man onanerer. Mange lager seg «historier» over det temaet eller konseptet som de finner seksuelt opphissende. Disse historiene utvikles, og man legger til nye elementer, vinklinger som utvider den seksuelle tenningen. Det er bare ens egen fantasi som setter grenser for hva man kan dikte/drømme om/tenke på. Tanken er som kjent fri!

Seksuelle tanker, fantasier og indre bilder må ikke ha noen logikk. 

Fra å fantasere om forurensing til å fantasier om de som kjemper mot det, er ikke veien så lang. Assosiasjons-evnen vi mennesker har er vi også alene om i dyreriket. 

Vi har også evnen, talentet til å nyte tabuer. Spenningen i tabuer forsterker den seksuelle tenningen. 

Det er nesten de samme mekanismene som skjer i kroppen. Når noe er seksuelt tennende og noe er spennende, øker puls og blodtrykk. Vi puster raskere og musklene strammes. Vi kan svette. Det som skiller disse til tilstandene er at blodtilførselen til kjønnet øker ved kåthet og kjønnet blir følsom for stimulering. 

Du er en helt vanlig person med en livlig fantasi og god evne til assosiasjon. 

Gled deg over det du tanker på! 

Nyt de seksuelle fantasiene du lager og gled deg over kroppen og kjønnet ditt! 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø