Hopp til hovedinnholdet

Tips for å få det bedre ?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente som går 1. Året på vgs. Det siste året har ikke ting gått heilt min vei, det har vært en del nedturer. Men det har ikke blitt/vært alvorlig, bare en del dårlige dager og lite energi. En stund var jeg på jakt etter å finne meg selv igjen. Men nå føler jeg meg bare helt tom innvendig, ikke deprimert. Bare tom, jeg føle at jeg er blitt kjedelig og spesielt siden jeg bor på en øde plass, noen tips?

Besvart 26.10.2019 11:15
 

Svar
Hei

Du forteller at livet har gått litt opp og ned i det siste. Jeg oppfatter det slik at du ikke riktig vet hvordan du skal få litt mer energi, og at du ønsker flere erfaringer som gir deg gode opplevelser. 
Jeg tror mange kan kjenne seg igjen i det du forteller. Livet er litt "berg og dalbane-aktig". med gode og mindre gode perioder. Heldigvis kommer det oftest god periode etter en dårlig. 
Du er klar for det nå !

At du bor på en øde plass kan være litt begrensende når det gjelder å være spontan og sosial. 
Ting må sannsynligvis planlegges på forhånd. 

Jeg tenker det er fint om du jobber med det sosiale på skolen eller i forhold til andre du kjenner. Jeg vi anbefale deg å gjøre avtaler etter skoletid et par ganger i uken , slik at du heller kan ta bussen hjem/bli hentet senere om ettermiddagen/kvelden, evt at du inviterer noen med hjem til deg. 
Alternativ er å gå sammen på kafe`, kino eller annen aktivitet.

Videre er fysisk aktivitet viktig og også veldig bra for den psykiske helsen. 
Gå eller løp gjerne en tur 3-4 ganger i uken. Ta gjerne med mobil, og fotografer noe du synes er fint, rart eller underlig. Det kan være gøy å  se på/jobbe med bilder etter en har tatt dem.

Grunnen til disse forslagene er at de kan gi deg energi og mindre følelse av tomhet. Det er helt ok å ha det slik i blant, det tror jeg de fleste kjenner, men etter tid melder behovet seg for noe energigivende. 

Jeg håper at noe av dette og vedlagte artikler kan være til hjelp. 

Lykke til videre ! 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Fysisk aktivitet i hverdagen - viktig og sunt

Studenter går opp trapp (Colourbox.com)

Helst bør du være aktiv minst en time hver dag. All aktivitet er bedre enn ingen aktivitet!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Bistand
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om bistand