Hopp til hovedinnholdet

Kan man være frivillig i utlandet når man er under 18?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en jente på 17 år som ønsker å gjøre frivillig arbeid i utlandet. Har lyst til å jobbe enten med barn eller dyr. Jeg bare lurer på om det er mulig for meg å gjøre frivillig arbeid i utlandet hvis jeg er under 18 år, og eventuelt hva det vil koste og hvordan hele prosessen med reising, organisasjonene osv.

Besvart 30.10.2019 00:06
 

Svar
Hei

Så fint at du vil dette! 

Les gjerne denne artikkelen vi har skrevet om frivillig arbeid i utlandet

Ofte er nedre grense for å dra 18 år, så det kan hende at det vil være vanskeligere å finne noe når du er 17. Men vi har sett en del organisasjoner som har noe opplegg som kan være med på også når du er under 18, for eksempel dette hos Atlantis, og dette hos Indigotravel.

Det kan være flere også, men vi har ikke full oversikt. Men du burde seg på listen over organisasjoner nederst i den artikkelen vi linket til øverst i svaret, og lese på sidene deres! De er ofte veldig enkle å kontakte med spørsmål også!

Akkurat kostnad, organisering, struktur og lignende varierer med de ulike prosjektene og organisasjonene, så her må du nesten kontakte organisasjonene (eller lese på nettsidene deres) om prosessen - de forklarer det godt, og svarer på alle spørsmål! Men det kan variere mellom hva du er interessert i, så du må høre med dem. 

Spennende at du vil dette! Du vil få enda flere muligheter når du fyller 18, men har gode sjanser til å finne noe før du fyller 18 også :)

Lykke til, spør oss gjerne igjen! 

 

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i utlandet? Dette bør du tenke på

Jente med to barn på stranden (www.colourbox.com)

Å jobbe frivillig i utlandet kan være krevende. Særlig hvis du ikke er godt forberedt.

Les mer

Frivillig arbeid i utlandet

Jente i Afrika (colourbox.com)

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Frivillig arbeid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om frivillig arbeid