Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Har gått til bup en del ganger. Men grunnlaget for dette er TO ganger med testing. Jeg hadde ikke litt lyst til å ta de testene engang, satt å nekta i 30 min, noe de også har skrevet på referatet. Men tilslutt tvang hun meg. Jeg har nå fått påvist ADHD og Asperger. Adhd mener de jeg har pga konsentrasjonsproblemer grunnlaget for det er TO tester på pc. Og hukommelsvansker pga EN historie hun leste for meg som jeg ikke klarte gjenfortelle. FORDI jeg ikke fulgte med. Det sier seg selv at det ikke kommer til å gå bra på noen tester når jeg blir tvunget til det, enn hvis jeg faktisk hadde hatt lyst. Asperger, de sier jeg ikke klarer å forklare ting, forstår ikke hva andre mener, klarer ikke følge sosiale spilleregler, forstår ikke hva andre tenker, sier og gjør. Vet heller ikke hva som er lurt å si og gjøre. Ærlig talt, de kan ikke si det her om meg når dette IKKE er tilfelle, så dette er ikke noe å diskutere. Og ut ifra TO tester? Ærlig talt. Hva skal jeg gjøre? FEILDIAGNOSERING!

Besvart 28.10.2019 17:36
 

Svar
Hei jente 17 år

Jeg forstår at du er fortvilet og føler deg litt møtt og forstått. 

Vit at du har rett på å klage og si hva du tenker, føler og mener hva gjelder utredning og behandling ved BUP. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med ansvarlig behandler i BUP og fortelle om hva du tenker og kjenner på i etterkant av utredningen. Be om forklaringer og mer innsikt i hva de tenker om de du strever med. Du kan også skrive noe ned og vise det for så å ha en prat om veien videre for deg. 

Forhåpentlig så kan dere få til en god samtale og finne frem til hvordan du skal få hjelp med det som er vanskelig for deg. 

Du kan også involvere foreldrene dine i dette, og forhåpentlig så kan de støtte deg og hjelpe deg til å få budskapet ditt tydelig og saklig frem.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Har du Asperger syndrom, eller kjenner du noen som har det?

Asperger syndorm

Asperger syndrom består ikke av ett enkelt symptom, men mer som et mønster av vansker. Personer med Asperger syndrom har forskjellige typer vansker, men også noen likhetstrekk.

Les mer

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine