Hopp til hovedinnholdet

Politiet brukte makt

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var på samfunnshusfest i helgen. Jeg står ved inngangen med noen venner så plutselig kommer politiet å tar meg med til bilen, de sier at jeg har bråket med vaktene som ikke stemmer. Jeg snakket med en venn over tlf som kan ufattelig mye om politiet som forklarte meg rettighetene mine. Politiet tok tlf min å tok meg i handjern uten grunn. De var voldsom å brukte makt uten grunn, alle irundt prøvde å ta video av dem som behandlet meg dårlig men politiet tok deres tlf er å. Jeg ble kastet i kassa på gulvet med hanjern å lå der helt alene hjelpeslaus. Jeg vurderer å anmelde politiet hva synes du??

Besvart 28.10.2019 20:55
 

Svar
Hei

Det er veldig vanskelig for meg å ha en mening om dette, utelukkende basert på det du opplyser. Jeg kan derfor ikke gi deg råd iht. hva du skal gjøre i forhold til det du opplevde. 

Dersom du mener at politiet har opptrådt på en uforsvarlig måte, eller at de gikk for langt, kan du klage på politiet her.

Dersom du synes det er vanskelig å avgjøre hva du skal gjøre, synes jeg at du skal snakke med en (annen) voksen som du stoler på (forelder, lærer etc) om dette, slik at vedkommende kan hjelpe deg med å ta en avgjørelse, og eventuelt også hjelpe deg med å klage. 

Du forteller at politiet kom til stedet pga. at de hadde fått en melding fra vaktene. Politiet ønsket å prate med deg om dette, og eventuelt anholde deg, jf. politiloven § 7. Politiet forventer da din fulle oppmerksomhet, jf. politiloven § 5. Politiinstruksen § 3-2 hjemler bruken av håndjern, dersom situasjonen eskalerte negativt. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Nekter å gjøre som politiet ber meg om

Politibil (foto: ung.no)

Forrige helg var jeg på byen med noen kamerater. Vi skulle inn på på et utested, men jeg ble nektet av vakta. Både kameratene mine og jeg ble veldig irritert og så hentet vakta politiet. De sa jeg skulle forlate stedet. Vi ble stående å diskutere en stund og alle var ganske sure. Politiet sa jeg ikke fikk slippe inn, men jeg ble med de andre likevel. Så skrev politiet ned navnet mitt og sånt. Får jeg noen straff?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine