Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli ansvarlig for kompisen min sin fest, dersom jeg leier lokalet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. En kompis av meg skal ha bd fest og vil leie et hus fra airbnb. Der skal han invitere ca 70 gjester, og de skal drikke alkohol. Kompisen er bare 16 så kan derfor ikke leie huset, fordi det er 18 års grense på appen. Kan det sette meg i noe økonomiske problemer, eller problemer med politiet?

Besvart 02.11.2019 11:29
 

Svar
Hei

Dersom du leier huset, er du ansvarlig overfor eier av huset (eller AirBnB alt ettersom). Dette betyr at dersom det oppstår en skade på huset eller inventaret som følge av festen, vil du være den som blir holdt økonomisk ansvarlig for dette.

Dersom festen utarter seg i en slik grad at politiet blir tilkalt, og finner ut at de må "avslutte" festen, vil de nok spørre etter den som er ansvarlig. Dersom du leier boligen med det formålet at kompisen under 18 år din skal arrangere fest, vil du være å regne som den ansvarlige. Da vil det være deg politiet kontakter.

Jeg tviler på at du kan havne i noe form for straffeansvar, men man vet aldri. Dersom festen kommer ut av kontroll, vil du som tidligere nevnt, i det minste bli kontaktet av politiet, og du kan i så fall også ende i avhør.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alkoholloven

Forbudsskilt med alkohol (colourbox.com)

Alkoholloven skal være et virkemiddel for å forsøke å begrense de skader som overdreven bruk av alkohol kan føre til.

Les mer

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Les mer

- Drikker alkohol uten å være 18 år

Jente drikker øl

Jeg drikker ofte på fest og sånt, men er jo ikke over 18. Kan jeg få noen straff for det egentlig? Hva skjer hvis politiet ser meg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet