Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg gjøre når jeg har misbrukt en annens identitet?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 13 år som har brukt en annens identitet og skrevet stygge ting til en lærer på skolen vår. Hva bør jeg gjøre?

Besvart 30.10.2019 12:59
 

Svar
Hei

Å utgi seg for å være en annen er ulovlig og dette burde du aldri gjøre igjen. Samtidig er det sjeldent det hjelper å skrive stygge til en annen. Da er det mye bedre å ta opp problemet med læreren selv hvis du ser et forbedringspotensial. Dersom du har mulighet til å slette det du har skrevet om læreren, vil det være det beste for deg og alle andre.

Om du i senere tid skulle finne på å opptre med en annens identitet, bør du ta en titt på hvilke konsekvenser dette medfører før du velger å gjøre dette igjen. Det er ikke uvanlig å få bøter ved slike handlinger.

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Under 15 år og gjort noe dumt?

Jente sitter i sofaen og er lei seg (colourbox.com)

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år, (straffeloven § 20 første ledd bokstav a). Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke pågripes eller straffes.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet