Hopp til hovedinnholdet

Kan treningssenteret gi meg en advarsel?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 14 år. Jeg har drevet med trening - vektløfting en god stund nå. Jeg har benyttet meg av et treningssenter som har plass overalt i trondheim og litt utenfort, senteret går under navnet "3t". Jeg har blitt gitt "miksede signaler" og er blitt mottat en sterk advarsel som senere kan medføre at de utestenger meg fra treningssenteret hvis det blir gjentatt flere ganger. Episoden starter som følger: Jeg og en venn ankommer treningsenteret, vi går inn og blir møtt av en dame ved skranken. Hun spør oss "har dere foresatt med?", da svarte vi begge et ærlig nei. Jeg spør henne "må det være foresatt med? Jeg har trent her ett helt år uten foresatte". Hun svarer da at ja, vi må ha å foresatte til vi er 16 år gammel. Hun ga oss deretter en sterk advarsel som ble skrevet ned på nett. Er dette rettferdig? Jeg har vært vant til at jeg kunne trene uten foresatte, og vil gjerne trekke advarselen. I baktanke har ikke de andre ansatte gjort jobben sin.

Besvart 02.11.2019 11:30
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår at du synes det er frustrerende å få advarsel for dette, når du allerede har trent der en stund. Jeg har imidlertid vært inne på nettsidene til 3T og undersøkt hva som opplyses til medlemmer og andre - nærmere bestemt siden om tilbud og regler.

I punkt 1.1 fremkommer det klart at du må være 16 år for å være medlem på senteret. Denne regelen ble innført i 2013, og gjaldt følgelig da du begynte å trene på 3T.

I punkt 1.9 fremkommer det videre at "Av sikkerhetsmessige grunner har barn ingen adgang til senteret. Barn har kun adgang til senteret i de tider vi har bemannet barnepass, eller på de aktiviteter som er tilrettelagt for barn, og da ifølge med voksne.". I dette tilfellet regnes alle personer under 16 år som barn.

Dette betyr at 3T har rett til å nekte deg å trene på sentrene deres uten at du er i følge med en voksen. Det er noe uklart for meg om det holder at du trener sammen med en som er 16 år, men jeg vil anta at du faktisk må trene sammen med en som har fylt 18 år. 

3T har også rett til å gi deg en advarsel. Du eller den som faktisk er eier av medlemskapet, har brutt senterets retningslinjer. Disse retningslinjene ble godtatt av medlemmet, da medlemskapet ble inngått. 

Du kommer nok ingen vei med å forsøke å få slettet advarselen, jeg ville heller tatt kontakt med 3T for å høre hvem som eventuelt må være med når du skal trene, og ut fra dette forsøke å planlegge hvordan du skal få trent. Du kan eventuelt også forsøke å sjekke om det finnes andre treningssentre i nærheten som ikke har de samme aldersgrensene. Jeg vil imidlertid tro at de fleste krever at medlemmene er 16 år, av sikkerhetsmessige årsaker.

 

 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker