Hopp til hovedinnholdet

Er agressiv selv om livet er på plass,normalt? Hva skal jeg gjøre nå ?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei har 2 spørsmål får dere spørsmål 1: Jeg har vært på feil side av loven siden jeg var 13 og var en del aggressiv da men nå som jeg har endelig greid å sette livet mitt på plass merker jeg at jeg er veldig aggressiv uansett om jeg ikke gjør noe. spørsmålet er er dette normalt? og hvorfor blir jeg så aggressiv av ingenting? Hvordan kan jeg få slutt med å være så utrolig sur? spørsmål 2: Jeg merker også at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre nå som jeg følger jeg har greid å få slutt med alt kriminalitet. Det er litt sånn at jeg ikke vet hvordan livet fungerer "normalt" alt føles så rart. Er dette normalt? har helst ikke lyst til å dra til psykolog ellernoe som kan avsløre hvem jeg er jeg vet psykologer har taushetsplikt men jeg greier bare ikke å stole på sånt lenger.

Besvart 31.10.2019 12:15
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine. 

Gratulerer med at du har klart å sette livet ditt på plass. Godt gjort.

 
Det å være aggressiv kan henge sammen med opplevelser du har hatt tidlig i livet.  Opplevelser som du ikke forsto og har fått bearbeidet.  Det kan og noen ganger være hendelser som du ikke engang husker.

Den beste måten  få svar på hva årsaken er kan være å finne noen å snakke med. Det må ikke være en psykolog, men et menneske du kan føle deg trygg på . Helsesykepleier på skolen, hun har taushetsplikt se om det kan  være trygt. Det er og mulig å ringe til :

Kors på halsen Telefon: 800 333 21 Her kan du prate med eller skrive anonymt til voksne som er frivillige i Røde Kors. Alle har taushetsplikt.

Å snakke om alt som du tenker på kan ofte hjelpe til å finne fram glemte hendelser som har vært vonde. Da kan du løfte de opp og  forsøke å finne forklaringer på hvorfor.

Det er ikke mulig å glemme det du har opplevd, men du kan velge hvor mye tid og energi du skal bruke på opplevelsen. Og velge når du skal bruke tid på det neste gang.   

Når du har funnet årsaken kan det tenkes det kan være fint å få snakke med en som er proff på hva tidligere ubearbeidete opplevelser gjør med oss.

Ja, det er normalt å ikke kjenne til hvordan livet fungerer på vår side av loven når du beskriver at du har vært borte en stund. Det er forståelig å føle seg usikker. Du er i et nytt miljø som har andre grenser en der du har vært tidligere. De grensene vil du fort lære. Du har vilje til å endre deg og styrke til å klare ut fra det du skriver.

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.  

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Pappa og datter gjør lekser sammen (colourbox.com)

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet