Hopp til hovedinnholdet

Læreren min er streng, det har skapt stress, frykt og angst.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, læreren min er streng og passiv aggressiv. Når alle har gjort noe som de fortjener anmerkning så går det fint uten noen spørsmål, men når jeg gjør noe så er det mas, trussel på nedsetting av karakter foran medelever. I timene skjer det noen ganger situasjoner som for eksempel: Glemming av noe er det alltid jeg ut av 5 for eksempel som må svaret, selv om jeg er i den samme situasjonen som mine medelever. Dette har skjedd før men skjer også i dag. Jeg vet jeg kan gjøre noen ting som går på oppførsel. Men, hun truer meg alltid med nedsettning av karakter, hver gang jeg gjør noe. Dette har skapt stress, frykt og angst. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 02.11.2019 08:10
 

Svar
Hei gutt 15 år. 

Du beskriver veldig godt hva det er som skjer. 

Det er forståelig at du føler stress, og at du blir redd. 

Du kan snakke med med rådgiveren på skolen, sosiallærer eller en annen i ledelsen. Du kan vise de utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med, de forstår hvordan du har det og hva det er som skjer. 

Kanskje kan du snakke med læreren med den andre fra skolen tilstede? Da har du de som støtte hvis du står fast i samtalen.

 

Hvis du på forhånd har tenkt gjennom akkurat hva det er du vil si, og at du viser til nylige eksempler, slik som du beskriver her, er det bra. Det er også viktig at sier hva du føler, at du blir stresset og redd. Hvis du beskriver situasjonen ut fra hvordan du opplever den og hva du føler, kan ingen si at det er feil. Det er din opplevelse av det som skjer. 

Du kan også snakke med helsesykepleier om dette. Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde. Det er noe med å sette ord på det en føler og hvordan en har det. Helsesykepleier kan også hjelpe deg å strukturere samtalen med skolens rådgiver, sosiallærer, og også denne læreren. 

Du kan også forklare for de hjemme hvordan du har det og hva som skjer. 

Det er ikke noe å vente med. Snakk med skolen og denne læreren. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

 
 
Hilsen helsesykepleier, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Mann holder opp skilt med

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering