Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år! Jeg er livredd klovner og får ikke sove om nettene.

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg er liv red klovner spesielt de nyest tør ikke høre ordet en gang jeg får derfor ikke såve om nettene fordi jeg har marerit og at de skal komme inn til meg og ta meg/ drepe meg kan dere hjelpe meg hva skal jeg gjøre. hilsen ei på 13år som er glad og trivelig jente om dagen og livred om natten/ kvelden.

Besvart 03.11.2019 17:59
 

Svar
Hei!

Det høres vondt ut å være så redd for klovner at du er livredd og ikke får sove.

Er det en spesiell grunn til at du er blitt så redd for klovner? Har du sett en film eller teater med klovner som har virket skumle? Det er nemlig ikke uvanlig at man kan bli redd etter å ha sett og opplevd ting som kan virke skremmende. 

Klovner er jo bare utkledde mennesker eller skuespillere, som spiller en rolle. Om rollefiguren er skremmende, kan man selv bli redd når man tenker på det.

Jeg tenker at det alltid er lurt å snakke med noen om det man er redd for. Da blir ofte frykten mindre. Det er fint at du forteller det til ung, men du kan også fortelle det til foreldrene dine, slik at de vet hvordan du har det. De kan hjelpe til med å gjøre deg trygg om kvelden når du skal legge deg. Veldig mange barn opplever ofte å være redd for ulike ting, men det går gjerne over med litt hjelp av trygge voksne.

Det er fint å høre at du ellers er en glad og trivelig jente om dagen. Det er likevel ikke uvanlig at også glade og trivelige jenter kan være redd av og til.

Fortell foreldrene dine hvordan du har det. De vil nok hjelpe deg, slik at du får tilbake tryggheten og en god nattesøvn.

Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen om slike ting. Hun er vant til å snakke med ungdommer som strever med noe.

Jeg legger også ved et par artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er du mørkredd?

Mørkt soverom på natta (colourbox.com)

Dei aller fleste kjenner til begrepet «mørkredd» og mange har nok også på eit tidspunkt kjent seg utrygge i mørket. Spesielt er det å vere mørkredd vanleg hos barn. Men også ungdommar og vaksne kan oppleve å vere mørkredde. Korleis kan vi forstå det, og når blir det eit problem?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet