Hopp til hovedinnholdet

Trenger jeg visum for å reise til England?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal reise til England i Februar. Siden England har meldt seg ut av EU og Brexit avtalen vil bli gjeldene fra før februar så lurer jeg på om jeg trenger å søke visum før jeg drar? Eller trenger jeg ikke det siden Norge er medlem av EØS? MVH jente, 18 år

Besvart 05.11.2019 10:50
 

Svar
Hei jente 18 år,

Du kommer ikke til å trenge visum for å reise på ferie til England etter Brexit, altså vil du ikke trenge å søke om turistvisum. Dette gjelder uansett om Storbritannia forlater EU med eller uten avtale.

Hvis du skal være lengre i England, f.eks. i forbindelse med utveksling, jobb eller studier, er det mulig at du må søke om visum hvis Storbritannia forlater EU uten en avtale i januar.

Hvis Storbritannia forlater EU med en avtale i januar vil det være en overgangsperiode på minst to år, og i denne perioden trenger du ikke søke om visum selv om du skal f.eks. studere i Storbritannia.

Slik status er nå er Storbritannia fortsatt med i EU, men skal forlate EU 31. januar 2020. Det er fortsatt ikke avklart om de vil forlate EU med eller uten avtale.

Hilsen ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om visum

visum (www.colourbox.com)

Hvis du skal reise til et land utenfor Europa bør du sjekke om landet krever at du skaffer deg visum. Land med visumplikt vil ikke slippe deg inn uten at dette er i orden. Søk i god tid før du skal reise, noen steder er behandlingstiden for visumsøknader lang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Europa og verden
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om europa og verden