Hopp til hovedinnholdet

Jeg må betale spybot, men jeg har ikke gjort det jeg blir anklaget for.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

I helgen var jeg på en offentlig russefest med noen venner. Jeg hadde drukket, men husker alt fra festen. På festen hadde de inført en spybot(dersom du spyr inne i lokalet må du betale 500kr) På mandag fikk jeg en melding fra en av de som arrangerte, som krevde at jeg skulle betale 500kr for at jeg hadde spydd i lokalet. Jeg ble litt «med meg» med det første og begynte å lure på om jeg kanskje hadde spydd. Men jeg kunne ikke huske å ha spydd i det heletatt. Jeg har snakket med mange av de som var med meg og ingen av de hadde sett eller hørt at jeg hadde spydd. Jeg fortalte til hun som krevde pengene at jeg er helt sikker på at jeg ikke har spydd. Men hun vil ikke gi seg. Hva kan jeg gjøre i dette tilfellet? Jeg ønsker jo ikke å betale for noe jeg ikke har gjort. Det er nok vasket opp nå, så forslaget til en av vennene mine(en DNA-test) er nok ikke mulig.

Besvart 05.11.2019 15:15
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det er leit at du blir anklaget for noe du ikke har gjort, og at det kreves betaling for det. Slik saken står nå er det ord mot ord, og vanskelig å komme videre.

Jeg tenker at du kan spørre henne om hun er villig til å møte deg i konfliktrådet - eller du kan ta kontakt med konfliktrådet - så tar vi kontakt med henne for deg. Vi er en gratis tjeneste til alle i alle aldre, hvor de som er i konflikt får mulighet til å møtes ansikt til ansikt med en upartisk mekler, og på den måten får begge fortalt sin side av saken. Begge kan ha med seg de støttepersonene de ønsker, for eksempel venner, foreldre osv. Det er frivillig å møte i konfliktrådet, men veldig ofte så ender slike møter i en avtale begge parter kan godta.

Hun vil nok forstå hvor alvorlig dette oppleves for deg hvis du foreslår å møtes i konfliktrådet, uansett kan du ta kontakt med oss, så hjelper vi deg videre. På denne nettsiden kan du kontakte det konfliktrådet som ligger nærmest der du bor: www.konfliktraadet.no/kontakt-oss.308634.no.html (scroll helt nederst og se under "Finn ditt konfliktråd".

Lykke til!

Hilsen konfliktrådet i samarbeid med ung.no

www.konfliktraadet.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Løs konflikten - unngå merknad på rullebladet

Overvåkingskamera inne på et shoppingsenter (colourbox.com)

Har du havna i en konflikt? Fortvil ikke! Les eksempler på hvordan meglere fra Konfliktrådet kan hjelpe deg med å finne en løsning på ulike konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett