Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når noen har stjålet min Snapchat-konto?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Noen har stjålet Snapchat kontoen min. Har kontaktet Team Snapchat, men det virker ikke som om det er mye de er villige til å gjøre. Kan jeg anmelde det til politiet? Hvor seriøst tar de sånn? Går dette under identitets tyveri? Liker ikke særlig godt at noen skal kunne utgi seg for å være meg på min konto.

Besvart 07.11.2019 14:43
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Per definisjon så er nok en stjålet/hacket Snapchatkonto en form for ID-tyveri. Den eneste måten å skulle få den tilbake er å prøve å få Snapchat til å hjelpe deg: support.snapchat.com/nb-NO/i-need-help
Noen ganger må man sende inn en henvendelse på nytt om man ikke får ønsket respons den første gangen. Husk å forklar og tydeliggjør problemet ovenfor Snapchat, slik at de kan ta tak i det når de ser at dette strider med deres retningslinjer.

Du kan anmelde saken til politiet, men dette blir ofte henlagt siden du ikke vet hvem som står bak eller om det ikke blir delt noe svært krenkende på kontoen din. Politiet kan kun hjelpe om man har umiddelbart behov for å få slettet innhold. Da er det altså opp til politiet å bedømme om det er kritisk nok.

I fremtiden vil vi også råde deg til å aktivere 2-trinns beskyttelse på Snapchat og andre tjenester du benytter. Dette hindrer at uautoriserte personer får tilgang til profilene dine. Denne veiledningen viser hvordan du aktiverer dette: nettvett.no/2-trinns-bekreftelse/

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

- Jeg får ikke sletta kontoen min

Logoer til sosiale medier (colourbox.com)

Jeg har en instagram konto som jeg vil slette. Problemet er at jeg ikke husker passordet til verken instagram eller epostadressa jeg brukte. Jeg lagde eposten for ca 3 år siden og når jeg skulle fylle ut informasjonen skreiv jeg inn bare tull.

Les mer

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Kontoinnstillinger på Instagram (foto: ung.no)

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett