Hopp til hovedinnholdet

Har jeg tillatelse til å ha voldsvideoen og vise den til en lærer?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg og mine venner har tidligere filmet at jeg blir slått av et belte og at vi blir truet med knivstikking av en gjeng på skolen. Vi nevnte at vi hadde disse videoene og de sa at det ikke var lov til å ha videoer av andre, men om de har truet og slått med belte, tels det fortsatt? Har jeg tillatelse til å ha den videoen og vise den til en lærer på skolen, eller må jeg slette den siden de ønsker det?

Besvart 06.11.2019 20:43
 

Svar
Hei gutt 14 år

Takk for at du tar kontakt med ung.no.

Ja du kan ha videoen for å vise en voksen. Og videoen er bevis for hva du har vært utsatt for. 

Jeg oppfordrer deg til å fortelle en voksen hva du og vennene dine er utsatt for. Og vis videoen til den voksne du snakker med. Det kan være en lærer på skolen, foreldrene dine eller andre voksne du stoler på. Dette er viktig at du sier ifra om det du har opplevd slik at du og/eller andre slipper å opplevde det igjen. 

Det er straffbart å slå andre og true med kniv. Og det kan få store konsekvenser for den som blir slått eller brukt kniv mot. I verste fall at noen dør av skadene.  

Vær modig å si ifra til en voksen. Lykke til gutt 14 år!

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Truer noen med våpen

Kniv (colourbox.com)

Hva hadde straffen blitt hvis man for eksempel truer noen andre med en kniv? Er noen som skylder meg penger og som ikke gidder å gi dem tilbake. Er det farlig om jeg "skremmer dem litt"? Har jo ikke tenkt å stikke dem eller noe.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd