Hopp til hovedinnholdet

stjal som 14 åring, kommer jeg inn i usa?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Da jeg var 14 stjal jeg noe fra et senter og blei tatt av politiet, kommer det på rullebladet mitt?? skal til usa neste sommer og hørt man ikke kommer inn hvis du har noe på rullebladet. har ikke fått noe brev eller hørt noe fra dem siden og har snart gått et år

Besvart 08.11.2019 20:08
 

Svar
Hei

Den kriminelle lavalderen i Norge er 15 år. Det betyr at du ikke kan straffes for kriminelle handlinger du gjør før du har fylt 15 år. Ettersom du stjal da du var 14 år kan du ikke straffes for dette og det kommer heller ikke på politiattesten (rullebladet) ditt. Du trenger derfor ikke bekymre deg for dette og det vil ikke ha betydning for din reise til USA. 


Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Den kriminelle lavalder

Ungdom arrester av politiet

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke straffes.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Stjeler i butikken

Stjeler i butikk (colourbox.com)

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd