Hopp til hovedinnholdet

Souvenirbutikk i UK med masse snacks med cannabis

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg var i England tidligere i år, og der fant jeg i en souvenir butikk masse snacks med cannabis, stort sett sjokolade og kjeks. Kan jeg ta med en krukke kjeks i kofferten på flyet hjem, eller må jeg gjøre det i England også la det komme ut av systemet før jeg kan fly hjem?

Besvart 07.11.2019 16:56
 

Svar
Hei

Ikke ta med cannabis i noen form til Norge! Du risikerer å bli tatt for smugling av narkotika og da blir du straffet (i verste fall med fengsel). Skal du spise det, gjør det før du reiser. Det er ikke lurt å være påvirket mens du reiser/når du ankommer Norge. Sånn sett bør du vente til det er "ute av systemet" (altså til du ikke lenger er påvirket). 

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å bli voksen

Gutt og jente (colourbox.com)

Er du voksen? Noen ganger er det bussjåføren som spør, andre ganger er det din mor. Og et positivt svar kan få store konsekvenser. Dobbelt så dyr bussbillett. Fire ganger så mye husarbeid? Likevel gleder de fleste ungdommer seg til å bli atten.

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer

Hvem kan straffes?

fengsel (colourbox.com)

Fengsel? Samfunnsstraff? Forvaring? Her kan du lese om hva som skal til for å straffe noen, og om hva straffen kan bli.

Les mer

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd