Hopp til hovedinnholdet

Rasisme og nazisme.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Va er forsjelen p¨å vere rasist og nazist? og vofår er det ulovligt? da du tenker på alt det gode hitler gjorde uten han hadde vi ikke hat så mangen medesiner.. han var en genial kman:) han fasinerer meg lest alt om han skule ønske eg kune møt han . sikert komet overens som sakt eg er av den ariske rasen... men er det noe galt i det eg mener? negrer og vite folk har aldri komt overens uanset:) så vofår la dem kome in i lande og ødlege for oss?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Nazismen er en ideologi som har rasistiske elementer i og med at de mener den ariske rasen er overlegen andre, f.eks. jødene. Rasisme er med andre ord et sekkebegrep, der nazismen er ett eksempel.

 

Det er i seg selv ikke forbudt å være nazist. Straffelovens § 135a setter imidlertid forbud mot å sette frem diskriminerende eller hatefull ytringer på grunnlag av noens hudfarge, nasjonal eller etnisk opprinnelse. Som en ytring regnes også bruk av symboler. Derimot er det ikke et direkte forbud mot bruk av hakekors. Hvor grensen går her er ikke avklart.


Du velger selv hva du ønsker å tro på, men jeg synes du uansett burde prøve å sette deg inn i situasjonen til andre mennesker med annen bakgrunn og kultur.

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme


Quiz: Hva vet du om kjøpepress?

Sier merket på klærne dine noe om deg?