Hopp til hovedinnholdet

så jeg lurer på om det er noen fadder ordninger der man får et spesielt barn man sender penger, gaver å brev til og man får brev eller bekreftelse tilbake så man vet at pengene er kommet fram.

Jente 14 år
 

Spørsmål
hei. sendte inn spørsmål m kode 3d395 for en stund siden men har ikke fått gjort noe med det for har foreldre som ikke er så sikkre på at pengene kommer frem til unicef barna gjennom å bli unicef fadder. så jeg lurer på om det er noen fadder ordninger der man får et spesielt barn man sender penger, gaver å brev til og man får brev eller bekreftelse tilbake så man vet at pengene er kommet fram. og så har jeg lyst å gi pengene jeg har spart selv til kreft syke barn men jeg vet ikke hvor jeg kan sende dem? det blir ikke så mye men det blir noen tusen, men det er vel ikke for lite å gi? hilsen ei jenta som gjerne vil hjelpe andre=)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg anser Unicef for å være en svært seriøs organisasjon som man har liten grunn til å betvile. Jeg vet at det er veldig mange som er redd for at mye penger forsvinner i administrasjonskostnader. Og det er det selvsagt. Noen organisasjoner har lite adm.kostnader, mens andre har mye. Men det er viktig å huske på at uten administrasjon vil heller ikke pengene nå frem, og iallefall ikke på en effektiv måte. Jeg ser at Unicef har et alternativ som heter Verdensforelder. Det betyr at du gir penger ikke til ett bestemt barn, men der behovet er størst. De har en oversikt over nøyaktig hva pengene deres går til. Du finner også denne oversikten :

Dine 200 kroner vil eksempelvis dekke ett av disse behovene:
  • Antibiotika til seks barn
  • Skolemateriale til seks barn
  • A-vitamintilskudd til 400 barn
  • Ulltepper til 10 barn
  • Fem myggnett med insektmiddel
  • Sukker- og saltoppløsning til 222 barn

Hvis du velger å gi 300 – eller 400 kroner hver måned, så får enda flere barn hjelp.

 

Du kan også være fadder hos Plan Norge og SOS barnebyer.

 

Når det gjelder ditt andre spørsmål kan du enten sende pengene til Kreftforeningen eller til kreftavdelingen for barn på ditt nærmeste sykehus for eksempel. Du kan også kontakte ungdomsgruppen i kreftforeningen og spørre de hvor de tror det vil være mest hensiktsmessig å donere pengene.

Og, NEI! Det er absolutt ikke for lite å gi! Alt hjelper, og du skal ha ros for ditt fantastiske engasjement og din omtanke for andre. Hold på det!

 

Vennlig hilsen og god helg fra

ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samfunn, lover og rettigheter


Quiz: Hva vet du om kildekritikk?

Er det lov å laste ned musikk, brenne den på cd, og selge det videre?