Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min sliter med at faren hennes er slem mot henne. hun vil helst bo hos moren. Er det best å gå til rettssak eller blir det bare verre da?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hallo! Jeg har en bestevenn. Hun har skilte foreldre. faren hennes behandler hun ikke pent. altså har slår hun ikke eller mishandler hun seksuelt. Men han er konstant frekk mot hu. Sier ofte hvor DUM hun er, og viser ikke noe som helst kjærlighet ovenfor hun. I går kranglet de, moren bor rett ved siden av, og derfor sa hun at jeg går til mamma, da begynte han å banne, og blokerte døren, tok telefonen, skoen hennes osv. Kjæresten hans lå på soffaen i stua og hørte på alt. Så tok hun med seg sekken sin, og håndball skoene sine og løp ut verandaen. Hun sier hun har det best hos moren. Og hun sier at hun er redd for å si ifra til han, for hun er redd for at han skal slå. Jeg lurer på om det er lurt å gå til rettsak, eller om det bare blir verre da? bekymret bestevenn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!Jeg kan godt forstå at venninnen din ikke vil bo hos faren sin når han behandler henne sånn. I følge barneloven har hun krav på å bli hørt når det gjelder hvor hun vil bo. I og med at hun er over 12år skal hun høres særlig mye på.

 

Hun kan jo bare bli boende hos moren, men det kan hende at faren hennes vil være uenig i dette å kreve at hun flytter tilbake. Det beste er at moren bestiller time for seg og faren på familievernkontoret der de bor. Der kan de få hjelp til å lage ny samværsavtale. Der har hun også krav på å bli hørt.

 

Dersom foreldrene ikke blir enige om en ny avtale kan det hende at rettssak blir den eneste løsningen. Der vil hun bli hørt og det er veldig store sjanser for at hun får bo fast hos moren. Det kan hende at faren blir surere og sintere, men det kan hende det er verdt det hvis hun får fred hjemme hos moren.

 

Skulle faren bli verre så bør hun hode seg hos mor.

 

Håper at dette kan hjelpe venninnen din.

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine


Quiz: Hva vet du om sex og samlivsting?

Hva er gjennomsnittlig debutalder for gutter?