Hopp til hovedinnholdet

Kan helsesøster snakke med faren min mot min vilje?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Et par ganger i måneden har jeg timer ned til helsesøster for å prate. Hun spurte meg om hun kunne få snakke med min far, altså ha et møte,og jeg sa nei. Vi prater om mitt forhold tilmin mor. Men hun lot det ikke gå, og om og omigjenn spurte om hun kunne ha møte med han.Jeg sa nei. Hun har da taushetsplikt ???? Men nå har hun avtalt møte med pappa! Jeg sa jo nei, har hun lov til det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er foreldre som er juridisk og økonomisk ansvarlig for sine barn til de er 18. Det ligger også i foreldreansvaret at foreldre skal vise omsorg or sine barn. Foreldre må også samtykke i medisinsk behandling.

 

Jeg skjønner at du synes at det er vanskelig at helsesøster vi snakke med pappa, og på en måte har hun lov til det siden du er så ung. Det høres ikke ut som dere har snakket om hva det er hun har tenkt å si og hvorfor. jeg tenker at hun må være bekymret for deg siden hun velger å snakke med pappa.

 

Det kan hende hun ikke tenker å fortelle hva dere har snakket om men om at du ikke har det greit. Snakk med henne og spør hva hun har tenkt å si og hvorfor hun sier det mot din vilje.

 

Du kan nok ikke nekte henne å møte ham, men jeg tenker at hun burde ta veldig stor hensyn til hva du ikke ønsker å vite.

 

Håper det går bra for deg!

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine


Quiz: Hva vet du om overgrep?

Er det lovlig å kjøpe seksuelle handlinger i bytte mot ting av personer under 18 år?