Hopp til hovedinnholdet

En jente på snart 18 år (om fire dager) har fått avslag på sin asylsøknad og venter på å bli sendt ut av landet, men hun har møtt en mann og kjærligheten har blitt så stor at di ønsker å leve livet ut sammen. Di vil gjerne gifte seg og lurer på hvordan di kan gjøre dette.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. En jente på snart 18 år (om fire dager) har fått avslag på sin asylsøknad og venter på å bli sendt ut av landet, men hun har møtt en mann og kjærligheten har blitt så stor at di ønsker å leve livet ut sammen. Di vil gjerne gifte seg og lurer på hvordan di kan gjøre dette. Passet hennes er jo i politiets varetekt, så hva gjør hun? Han kommer fra samme land, men han har varig opphold i norge. Hjelp!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!


Det er mulig å søke om familiegjenforening. Reglene for familieinnvandring når det gjelder deres situasjon er som følger:

 

Ektefelle/partner/samboer

Hvis du er gift, registrert partner eller samboer med personen som bor i Norge, har du rett til familieinnvandringstillatelse dersom dere ellers oppfyller vilkårene.

Hvis dere er ektefeller/partnere, gjelder disse kravene:

  • Dere er begge over 18 år.
  • Dersom ektefellen din har vært gift med en annen person fra hjemlandet ditt, og denne personen har fått familieinnvandringstillatelse til Norge, må dere legge frem dokumentasjon fra myndighetene i hjemlandet ditt på at dette ekteskapet er oppløst.

Hvis dere er samboere, gjelder disse kravene:

  • Dere er begge over 18 år.
  • Ingen av dere er gift med andre.
  • Dere har allerede bodd sammen i minst to år. (Samboertid mens dere er gift med andre godkjennes ikke.) Dersom dere har bodd sammen i Norge, må dere ha hatt lovlig opphold i Norge i tiden dere har bodd sammen. Dersom du har eller venter barn sammen med personen som bor i Norge, gjelder ikke kravet om to års samboertid.
  • Dere skal fortsette å bo sammen i Norge.

Forlovede

Hvis du ønsker å gifte deg med en person som bor i Norge, kan du søke om en oppholdstillatelse for å komme hit og inngå ekteskap (forlovedetillatelse). Tillatelsen varer i seks måneder, og du må gifte deg i løpet av den perioden tillatelsen gjelder for. Etter at dere har giftet dere kan du søke om familieinnvandring med ektefellen din.

 

 

 

Jeg er usikker på hvordan de kan gjøre det ifht at politiet har passet hennes, og jeg anbefaler dere derfor å kontakte UDI og/eller politiet og spørre om dette. Kontakt UDI på 23 35 15 00

 

Lykke til!

 


Vennlig hilsen


ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Asyl og innvandring
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om asyl og innvandring


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter?

Hva er personopplysningsloven?