Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor gjør ikke politiet noe med de som presser hasj på folk?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17 som lurer på hvorfor politiet ikke gjør en dritt med de utledning gjengene i byen(Oslo) som hele tiden går å presser gammal hasj opp i trynet på folk og absolutt skal selge den dritten til dem, jeg og mine venner har hatt mange dårlige opplevelser med denne typen utenlandske gjenger og det blir stadig bråk og slossing av det. Når jeg skal gå hjem fra fest i byen eller ta t-banen hjem osv kvier jeg meg veldig for det når jeg er alene pga dette, hadde nylig en venn som ble slått umotivert ned av en gjeng med pakistanere mens han ventet på t-banen, også tok de mobilen og pengene hans og stakk, de var 10 stk mot han ene karen, men det er sånn de ofte pleier å gjøre det, de går bestandig mange på en, noe jeg generelt mener er toppen av feighet. Men uansett, mye av dette gjøres så utrolig åpenlyst, jeg ser masse av det hver helg og lurer på hvorfor politiet ikke tar dem? Tør dem ikke? Er de redde for å bli stemplet som rasister? Noe må jo gjøres når man kan bli slått halt ihjel om man skal gå hjem fra en hyggelig fest alene? Har mange venninner som ikke tør å gå hjem alene om kvelden også. Hilsen irritert gutt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at du er bekymret og provosert, men vi kan dessverre ikke uttale oss om hvordan politiet jobber eller bør jobbe. Det er uansett vikitg å huske på at de har begrensede ressurser, men hvordan de bruker de ressursene de har er selvsagt åpent for diskusjon.

 

Slike overfall og ran skal ikke forekomme, og jeg er enig at utviklingen kan virke skremmende. Det skal ikke være slik at man føler seg uttrygg ute på gaten - verker om dagen eller natten. Derfor er det veldig viktig at du anmelder slike hendelser som du sikter til, selv om du mener politiet ikke gjør noe med det. Uten slike anmeldeser vil mørketallene bli store, og statistikken ikke vise hvor stort og utbredt probelemt er.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rasisme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rasisme