Hopp til hovedinnholdet

"Jentespranget" i Bergen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurte på hvilke psykiske problem man må ha for å bli satt inn på "jentespranget" i bergen ? kjæresten min har vært der og mamma forteller meg at hun har hatt pyskiske problem ingen av dem vil fortelle hva.. kjæresten min nekter for å ha hatt det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Du har tatt kontakt med oss og spør blant annet om hvilke psykiske problemer man må ha for å bli satt inn på 'Jentespranget' i Bergen.
På hjemmesiden til 'Jentespranget' står det at de tar i mot Jenter mellom 13 - 18 år med omfattende og samansette vanskar og som har eit udekka behov for omsorg".

 

Å bli plassert på denne institusjonen er ikke alene avhengig av hvilke psykiatriske problemer enn måtte ha men heller hvordan hele omsorgssituasjonen din forløper seg. Men slik institusjonen beskriver seg selv så har de nok mest sannsynlig hatt jenter som kan defineres som lettere depressive, innesluttet og med store mangler på psykisk omsorg. Det vil si at foreldrene deres ikke så ofte som de burde, har gitt dem god og nødvendig omsorg, hjelp og forståelse i oppveksten. Det kan være jenter som er blitt oversett, ignorert og ikke har fått utviklet seg på det mentale plan. Jentene har kanskje ikke fått erkjennelse av sine omsorgspersoner for at de er flotte og flinke personer og det er ganske livsviktig for å kunne utvikle seg til å bli et sterkt psykisk menneske i voksen alder.

Med hilsen

Alarmtelefonen for barn og unge Tlf:116111

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samfunn, lover og rettigheter