Hopp til hovedinnholdet

Har jeg en form for tvangstanke?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Noen ganger hvis noen venner av meg og jeg driver å tuller, så skal vi liksom bite hverandre i f.eks armen, eller fingeren da. Så er det sånn at når jeg biter, så biter jeg bare hardere, og hardere og klarer ikke stoppe meg selv, selvom den jeg biter "skriker". Men når jeg til slutt stopper får jeg skikkelig dårlig samvittighet, og skjønner ikke selv hva jeg har gjort. Vet dere hva dette kan være for noe? Noen har lurt på om det kan være en form for "tvangs tanker"? Ikke vet jeg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss og beklager at du har ventet på svar fra oss!

 

Det er veldig vanskelig å gi deg et godt nok svar på spørsmålet ditt. Det kan være flere årsaker til at du har det sånn. For å vite hva dette kommer av og hva som er beste å gjøre med det bør du snakke med noen om det. Det aller beste er om du kan snakke med foreldrene dine om dette slik at de kan hjelpe deg til å få hjelp.

 

Synes du det er vanskelig å snakke med foreldrene dine kan det være en god ide å snakke med noen om hvordan du har det. Det kan være helsesøster, lærer eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg.

 

Håper dette kan være til god nytte!

 Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ung makt
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ung makt