Hopp til hovedinnholdet

Finnes noen nøytrale organisjoner jeg kan melde meg inn i?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei :) Takk for en kul og bra side dere har her :) Jeg lurer på noe.... Jeg er inntressert politikk og sånt, og har lenge lyst til å melde meg inn en politisk parti (ungdomsparti eller noe sånt), men jeg er ikke den personen som liker å "ta side". Når jeg mener å "ta side", mener jeg å gå inn i politisk organisjon og gå imot de andre politiske organisjoner. Jeg lurer på om det finnes noen nøytrale organisjoner, som FN eller noe? Jeg har sett på noen av de organisjoene, men jeg liker mer internasjonal organisjoner som handler om politikk? Lurer på om det finnes noen????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Så flott at du vil engasjere deg og bidra! :)

Det finnes veldig mange organisasjoner du kan bli med i. Mange har dessuten egen ungdomsavdeling der du møter andre som er engasjert og vil stå på for en bestemt sak. Eksempler er de politiske ungdomspartiene, men også humanitære organisasjoner, organisasjoner som kjemper for natur og miljøvern, organisasjoner som jobber internasjonalt for fred og samarbeid osv. Det finnes utrolig mange muligheter, så det viktigste først er at du tenker gjennom hva DU brenner for. Dette behøver ikke å være partipolitikk. Eksempler på organisasjoner du kan sjekke ut (innenfor veldig mange temaer/fagfelt):

- Røde kors ungdom
- CISV
- Internasjonal dugnad
- Norsk folkehjelp ungdom
- PRESS - Redd barna ungdom
- Spire - Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon
- Changemaker
- Ungdom mot EU
- Europeisk ungdom

Kanskje noen av disse virker aktuelle? Det finnes mange organisasjoner der du kan møte andre som engasjerer seg, og hvor dere kan jobbe mot felles mål. Dette er bare eksempler. Ungdomsrådet der du bor kan helt sikkert hjelpe deg videre på vei hvis ingen av de jeg har nevnt virker aktuelle. Sjekk gjerne også med Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner. De har god oversikt og helt sikkert tips på veien til deg.

 

 

Stå på, og lykke til!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Frivillig arbeid i Norge

En jente og to gutter holder hverandre i hendene og løfter dem i været  (www.colourbox.com)

Ønsker du en mer meningsfylt fritid finnes det nok å gjøre. Finn ut hvordan du kan hjelpe, og få en oversikt over frivillig arbeid i Norge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Organisasjoner
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om samfunn, lover og rettigheter