Hopp til hovedinnholdet

Kan foreldrene til kjæresten min bestemme når vi skal treffes?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en kjæreste som er født i 1995. Foreldrene hennes har satt opp en plan om at vi ikke får se hverandre mere enn hver tredje uke. Kan de virkelig bestemme det uten å ta hensyn til hva vi syntes? skal man ikke legge mere og mere vekt på hva personen mener selv jo eldre personen blir? Jeg har jo tross alt ikke vert slem med kjæresten min eller noe. Det er jo ingen ting som gjør at de i praksis kan hindre oss i å møtes? Blir utrolig frustrert, fordi siden vi ble sammen for et år og 4 måneder siden har vi sett hverandre sjeldnere og sjeldnere, jeg syntes det virker rart...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du har rett i at Barneloven sier at man skal ha større inflytelse over eget liv dess mer moden man blir. Jeg vet ikke hva foreldrene hennes tenker og hvordan de begrunner disse restriksjonene i kontakten deres.

 

Går det an for deg og kjæresten din og be om en samtale med hennes foreldre? Da kan dere kanskje få en bedre forståelse for hvordan de tenker, og dere får muligheten til å si noe om hva dere tenker. Dessuten er dette en voksen måte å gjøre ting på, og dess mer voksne dere fremstår, dess mer får dere kanskje bestemme selv?

 

Ta en titt på artiklene nedenfor, der får du noen tips til en eventuell samtale.

Vennlig hilsen

Relasjonspsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ung makt
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ung makt