Hopp til hovedinnholdet

Diskriminerende kommentarer fordi jeg er same

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg er ei jente på 13 år og er same. Jeg får ofte en del spørsmål av folk om hvordan det er osv. noe jeg syns er helt OK siden de rett og slett bare er nysgjerrige og vil vite mer om samer. Men enda oftere blir jeg mobbet for å være den jeg er. Jeg risikerer å bli kalt stygge (rasistiske) ting bare for å feks. vite hvor Kautokeino er (jeg bor i Oslo)! Noe som ikke er ok i det hele tatt! Lærene bryr seg ikke og de kan også noen ganger være med på ertingen. Så mine spørsmål er: - hva og hvorfor har folk noe imot samer? - hva kan jeg gjøre for å få en slutt på det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Noe av det du opplever, er nok nysgjerrighet og ubetenksomhet, men det som gjentar seg av mer rasistiske kommentarer eller "fleiper" tenker jeg du kan si ifra om at du ikke liker.  Ta en prat med læreren din og fortell hvordan du opplever det.  De har plikt til å ta tak i det og hjelpe til så det blir slutt på kommentarer som er diskriminerende eller som grenser til mobbing.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Diskrimineringslovene

Det er forbudt å diskriminere på bakgrunn av etnisitet, religion, kjønn, funksjonsevne, seksuell orientering og kjønnsuttrykk på alle samfunnsområder. Meld inn saken din til LDO om du har blitt diskriminert.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering