Hopp til hovedinnholdet

"Gråter ofte uten å vite hvorfor dette skjer"

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg aner ikke hvordan tema dette spørsmålet skal på, men ihvertfall begynner jeg flere ganger om dagen bare å gråte. Jeg tenker ikke på noe spesielt men hvis jeg tenker på noe er det bare en liten fille ting. Og det begynner å bli litt irriterende siden så mange spørr hva det er og jeg vet jo ikke. Spesielt når det skjer så ofte, det er ikke sånn at jeg bare får tårer men liksom at jeg begynner å gråte ganske lenge. Vet ikke om det har noe med selvtillit å gjøre, jeg har ikke så god selvtillit så det kan ha noe med det å gjøre men jeg aner ikke.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Jeg kan forstå at det er vanskelig for deg når gråten kommer fort og kanskje i mange upassende situasjoner. 

Det å være i puberteten kan være utfordrende og vanskelig mange ganger. Nye hormoner produseres i kroppen din og mange nye tanker, reaksjoner og følelser er helt nye. Du forandres både innvendig og utvendig, og endrer deg fra å være barn til å bli ungdom.

Mange ungdommer blir ustabil i humøret og har følelser som kan svinge svært fort. Puberteten er en periode med store forandringer, også mange positive og spennende ting som skjer med kroppen og tankene. 

Det kan være lurt og godt å snakke med noen voksne om dette. Helsesøster på skolen din har erfaring å snakke med ungdom om ulike temaer, eller du kan ta kontakt med helsestasjon for ungdom.

Hilsen helsesøster, ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse