Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer jeg er litt deprimert. De siste månedene har jeg vært trist og lei nesten hver dag. Sliter med dårlig selvtillit også.

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente på på 14 år, jeg lurer på om jeg kanskje er blid litt deprimert. De siste månedene æ har jeg vært trist og lei meg nesten vær dag. Jeg gråter for ingen grunn. Jeg har hadd en kjærlighetssorg men han slo opp for under 1 månde sia, å jeg har vært sånn hær mye længere. Jeg sliter veldig mye med selvtillit itillegg. Jeg har bare lyst til å ta en pause fra livet rett og slett, for æ e så dritt lei av alt. I det siste har karakterene mine blidd ganske dårligere (2-3ere), å sliter veldig mye med å konsentrere meg på skolen. Det eneste jeg vil gjøre er bare å ligge hjemme og være alene, vil ikke så ofte være med venner med mindre jeg har vært i godt humør den dagen.Den ene venninna mi sporte meg 1 gang om jeg hadde blidd deprimert, for hun la merke til at jeg oppførte meg merkelig, så ingenting og satt bare der. Jeg har lest litt om depresjon å da hadde jeg det meste av det sånn sto der(irritasjon, manglende initiativ og glede,trøtt og mangler energi,angst,dårlig selvbilde

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år


Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vanskelig for tiden og jeg syns det er bra at du forteller dette til oss.

Du er ikke alene om å streve og å kjenne på behov for å ta en pause!

Ikke gi opp!

Det er normalt at livet svinger når man er ung. Man kan kjenne på sterkere følelser og at disse svinger mer. Det er samtidig et stort press og forventninger om å prestere på mange områder. Dette kan være forventninger vi har til oss selv og som vi tror andre forventer av oss.

Det er strevsomt å leve etter det vi tror andre forventer og det og da kjenne på motløshet og tristhet er helt normalt.

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen din om hvordan du har det og hva du strever med.

Det er lurt og ikke isolere seg og å være alene - for da vinner på en måte depresjonen.

Vi trenger andre mennesker så slipper vi å føle oss så alene.

Jeg anbefaler deg å forsøke å opprettholde kontakten med vennene dine og forsøk å gjør små ting som gjør deg glad.

Jeg syns også du skal snakke med foreldrene dine slik at de vet hvordan du har det og så de vet hva de kan gjøre for deg.

Noen ganger så kan det være vanskelig å vite hva man trenger og da er det godt å ha noen rundt seg som man kan få støtte og hjelp av.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese. Kanskje du kan kjenne deg igjen i noe der?

Håper du får det bedre snart!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse