Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år; Usikker på om er klar for å ha seksualitet med en annen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 13 som skal ha sex med kjæresten for første gang. Han er ett år eldre en meg og har hatt sex ett par ganger før. Han er slank og har masse muskler, og det får meg til å føle meg litt ukomfortabel i min kropp. Jeg syns selv jeg er stor. Jeg veier 65kg og er 170cm høy. Det med at jeg er ukomfortabel i min egen kropp, kan det påvirke sex? Og er det noen ulemper ved å være så ung første gang du skal ha sex? Hilsen desperat jente!<3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev hit til ung.no
Du har en helt flott vekt i forhold til høyden din. 
Hvis man er ukomfortabel med sin egen kropp, kan det påvirke hvordan man tenker om seg selv, noe som igjen kan påvirke det å utforske seksualitet med en annen person. 
Noen, som i ettertid mener de har utforsket seksualitet med en annen person for tidlig, angrer på det. De sier selv de ikke var modne nok, at de var usikre på seg selv og partneren, de visste ikke nok om egen kropp og egen seksualitet, og de visste enda mindre om partnerens kropp og seksualitet. Noen sier også at de følte seg presset til å ha seksualitet, selv om de visste at de ikke var klar for det.  
Jeg anbefaler at du tenker gjennom om du er klar til å utforske seksualitet med en annen person. 
Man må være på omtrent samme alder og modnings nivå.
Man må kjenne - og være trygg på kroppen sin. Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Det er sunt.
Kroppen burde være utviklet. 
Hvis man skal utforske seksualitet sammen med en annen må man vite og forstå konsekvensene/hva som kan skje. Dette innebærer blant annet dette med å ha sikker prevensjon og beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner/sykdommer.
Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over egen kropp.
Det er veldig viktig at den man skal utforske seksualitet sammen med har lyst og er klar for det. Det skal være positivt for begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.
I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig. Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen.
Det er også sånn at mange jenter blir skuffet over det å ha samleie. De kjenner lite eller ingenting. Det er fordi det er få nerver i skjeden og sånn må det være med tanke på at skjeden også er en mulig vei ut for en baby en gang i framtida. Hvis det var masse nerver i skjeden ville det være uutholdelig smertefullt å føde. Men man kan lære seg å like samleie etterhvert, og noen liker det med en gang.
Jeg anbefaler at du bruker god tid på å utforske og nyte din egen kropp. Da blir du trygg på deg selv, hvilke berøringer og stimuli du liker og nyter. Da får du et godt seksuelt selvbilde. 
Hilsen sexologisk rådgiver (NACS)
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex