Hopp til hovedinnholdet

Hva er straffen fir å ha sendt et nakenbilde på snapchat til en fjortenåring? 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hva er straffen for å ha sendt et slags nakenbilde på Snapchat til en fjortenåring? Det var et bilde der penisen min var dekket av rød tusj (snapfunksjon som gjorde at jeg ikke direkte viste penis) (Var så kåt at jeg glemte at hun var 14. Vi hadde dirtysnakket før jeg sendte dette bildet)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å sende nakenbilder av seg selv til noen under 16 år kan bli vurdert som et brudd på straffeloven § 305 om seksuelt krenkende atferd overfor et barn. Straffen for dette er bot eller fengsel inntil 1 år. Dette gjelder uavhengig av om penisen din var sladdet eller ikke. 

Etter straffelovens § 266, kan det også bli vurdert som hensynsløs atferd å sende nakenbilder og andre bilder med seksualisert innhold av seg selv til noen som ikke ønsker å motta dette. Straffen for dette er bot eller fengsel inntil 2 år.

Siden du er over den kriminelle lavalder (15 år) kan du straffes dersom du begår et lovbrudd.

Jeg skjønner at du ikke har ment noe vondt med å sende bildet, og slik jeg forstår deg er du heller ikke blitt anmeldt for dette. Men vær forsiktig med å sende nakenbilder til andre, både fordi det ikke er sikkert at den andre personen ønsker å motta slike bilder, men også fordi dette kan deles videre med andre eller brukes på en måte du ikke hadde tenkt at de skulle brukes.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex