Hopp til hovedinnholdet

Jeg hadde sex for første gang i sommerferien, etter det klødde det veldig i underlivet og det ble små "sår" som svidde..

Jente 17 år
 

Spørsmål
Jente 17. jeg hadde sex for første gang i sommerferien, etter det klødde det veldig i underlivet og det ble små "sår" som svidde..
Ble litt redd, men så gikk det over. men får fortsatt litt småplager der nede.
Høres det seriøst ut? Vil gjerne gå å sjekke meg hos legen, men vet ikke hvor jeg skal ringe, han du hjelpe meg litt med det? og koster det penger?
håååper på svar snart!:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg syns det er fornuftig at du tar en prat med lege. Om de plagene du har hatt bare er en soppinfeksjon, eller om det kan være herpesblemmer eller kjønnsvorter for eksempel, er vanskelig å si.

Du kan gå til lege på Helsestasjon for ungdom hvis dere har det der du bor. Da er det gratis. Du kan ellers gå til fastlegen din. Da må du ringe og bestille time og du må betale en egenandel på ca. 130 kroner eller litt mer.

Se mer info i artikler under.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Kondylomer (kjønnsvorter)

Gutt sitter på do (colourbox.com)

Kondylomer (kjønnsvorter) skyldes et virus (HPV – human papilloma virus). Det finnes over 100 ulike typer av HPV og rundt 40 av disse smitter ved seksuell kontakt. HPV er like vanlig hos begge kjønn. De fleste vet ikke at de har eller har hatt denne virusinfeksjonen, fordi viruset ofte ikke gir synlige vorter.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om spill? #2

Hva står FIFA for?