Hopp til hovedinnholdet

Jeg tok en pillefri uke for å få mensen, men tror det gikk 8 dager uten virksomme piller. Brukte kondom i syv dager etterpå. Nå neste måned kommer ikke mensen og jeg er redd for å være gravid.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på p-piller, oralcon. Forrige måned tok jeg en pillefri uke for å få mensen, jeg glemte da sist gang jeg tok siste pille dvs jeg husket ikke når det har gått 7 dager eller ikke. Så jeg sto mellom to dager som enten var dag 8 eller dag 9, jeg tok pillen på "dag 8" som jeg gikk ut i fra det var. Jeg tok pillene normalt og brukte kondom i syv dager i tillegg. Nå som det er neste måned ville jeg ta en pillefri uke igjen bare for å "sjekke" og det har nå gått 5 dager, og fortsatt ingen mens. Jeg har hatt vondt i underlivet/eggstokkene som kan ligne mensensmerter, men likevel ser jeg ingen tegn på at det komme. Jeg er veldig redd for at jeg kan ha blitt gravid

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Du gjorde helt riktig når du brukte kondom i syv dager etter glemt pille. Etter syv dager på nytt brett skal du være trygg igjen. Sjansen for at du er gravid er dermed liten, men har du fortsatt ikke fått mensen og er bekymret kan du ta en graviditetstest for sikkerhetskyld. 


Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan jeg ha blitt gravid?

Jente på tog tenker (colourbox.com)

Sikker prevensjon er ikke alltid tilgjengelig når du trenger det. Dere tok en sjanse eller kondomet sprakk. Så kommer redselen for å være gravid.

Les mer

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex