Hopp til hovedinnholdet

Har i det siste hatt blødninger når jeg går på p-pillene midt i brettet. Glemte en p-pille på brettet, men tok den fort dagen etterpå. Har det sammenheng? Blør også litt ved sex.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg har vært plaget med noe i over en uke nå snart, og det er at jeg plutselig får mensen selvom jeg går på p-pillene midt i brette. p-pillene jeg bruker er Microgynon og har gått på disse p-pillene i snart 3 år. Og jeg har aldri i løpet at disse 3 årene opplevd at jeg får blødninger mens jeg er på brette. Eneste som kan være årsaken kan være at jeg glemte å ta pillen den ene dagen, men så snart jeg fant det ut tok jeg pillen dagen etterpå. Så jeg syns dette er litt snodig. Og i tillegg så blør jeg ganske ofte når jeg og kjæresten min har samleie, men kun hvis det har vært litt hardhendt, uten at det gjør vondt. Det skjer så og si hver gang vi har harhendt sex og dette skjedde aldri før. Er kun nå i det siste året det har skjedd. Vet ikke om det har noe å si at han har flyttet så vi ser ikke hverandre svært ofte lenger som blir til mindre sex som samsvarer med at det kanskje er litt trangt eller uvandt igjen nedentil?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år!

Så fint at du skriver til oss!

Det du opplever er mellomblødninger, som er blødninger utenom de forventede mensblødningene.

Årsaken til mellomblødninger, er at hormonnivået (østrogen) blir for lavt til å bevare livmorslimhinna.

Noen ganger handler det om at man f.eks bruker p-piller med lavt østrogeninnhold, glemt p-pille eller redusert opptak på grunn av oppkast noen dager tidligere. Man kan også få mellomblødninger dersom man har tatt flere brett uten pillefri uke.

I ditt tilfelle er nok mest sannsynlig årsaken at du har glemt en p-pille og det derfor har gått mange timer mellom to piller. Sannsynligvis vil mellomblødningene forsvinne igjen ved neste periode.

Mellomblødningen du opplever ved sex, handler om samme årsak og har ingenting med at man har sjelden sex å gjøre. Skjeden er tøyelig og blir ikke trangere om du ikke har hatt sex på en stund.

Legger ved et par artikler du kan lese!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Glemt p-pille eller annen hormonell prevensjon

p-piller (colourbox.com)

Hva gjør du hvis du har glemt å ta p-pillen til rett tid eller har kasta opp? Eller hva om du glemte å sette inn ny p-ring når du skulle. Kanskje har p-plasteret falt av uten at du merket det. Her kan du lese hva du må gjære.

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex