Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha fått klamydia og blitt steril? Jeg hadde ubeskyttet sex flere ganger for nesten to år siden og jeg har hatt mye illeluktende utflod og kløe i lang tid.

Jente 14 år
 

Spørsmål
heihei;) jeg er en jente på 14 år ( 9 klasse ungdommsskolen). Da jeg gikk i 7 klasse på barneskolen var jeg sammen med en gutt. Vi hadde vært sammen leeenge! vi hadde alltid sånt " av og på" forhold. vi var som bestevenner, men samtidig kjærster. det var kjempe koselig :) men da vi begynte i 8 tok alt slutt. han var liksom blitt for " kul" for meg. hele barneskolen var liksom jeg den populæreste jenta, men da vi begynte på ungdommsskolen tok alt slutt. ettersom vi hadde hatt et såkalt " av og på" forhold i mange år så prøvde vi jo selvfølgelig ut sex litt. og jeg tror jeg har fått kladmydia. vi brukte ikke kondom og jeg gikk ikke på p-piller. nå tenker jeg: herregud! hva faen var det jeg tenkte på! jeg hadde sex med kjærsten min MANGE ganger, UTEN noe som helst beskyttelse. det var bare utrolig at jeg ikke ble gravid da. men jeg fikk jo selvfølgelig ikke noe sæd inn i meg. han sa ifra når det kom.
Så på onsdag skal jeg til helsestasjon for ungdom og teste meg selv for klamydia;)
jeg gruer meg.. er ikke det ganske flaut da?
nå for tiden " kommer vi overens" og vi har begynt å små-flørte litt med hverandre. vi hsr planlagt å ha sex igjen, men jeg er veldig usikker på dette. vi hadde liksom ikke snakket sammen på over 1 år, før han spurte meg om vi skulle ha sex..
men jeg vil helst bli kvitt lukten i underlivet først;) om jeg går til en lege og får sjekket det. om jeg så har klamydia, får jeg noe resept på piller/ medisin som jeg kjøper på apokeket?
jeg er veldig redd for at legen kan si at det er forsent, at jeg har blitt steril.
jeg har gått med kløe, illeluktende utflod i underlivet i ca 2 år nå .
det har liksom aldri falt meg inn at det kan være klamydia..


Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig bra at du skal gå på helsestasjon for ungdom til onsdag og ta en klamydiatest. Det kan høres ut som om du har en infeksjon i underlivet med både utflod og kløe. Siden du har hatt det ganske lenge nå kan det være at helsesøster anbefaler deg å snakke med legen også, eventuellt må du ta en gynekologisk sjekk.
En ubehandlet klamydiainfeksjon kan føre til at jenter får nedsatt evne til å bli gravid, og det utgjør en av de viktigste årsakene til ufrivillig barnløshet hos norske par.
Jeg synes du skal spørre legen om det når du er på helsestasjon for ungdom.

Det er ikke flaut å gå å sjekke seg, det handler om at du tar ansvar for din egen kropp og vil finne ut hvorfor du har så mye ubehag nedentil.

Hvis du tar en klamyidatest så får du svaret på testen etter en uke,og hvis du har infeksjonen ringer helsesøster til deg og ber deg komme tilbake på helsestasjon for ungdom for å hente resept på behandling. Behandlingen er gratis, det er to antiobiotikatabletter som virker i kroppen din i opptil en uke etter at du har tatt de.

Inntil du får sjekket deg og svar på klamydiatesten bør du ikke har sex med noen. Du kan være smittebærer og det er best for underlivet ditt å ta det med ro nå.

Hvis du har sex med noen må du beskytte deg, mot graviditet og mot å få seksuelle overførbareinfekjsoner.Du og sexpartner må bruke kondom og/eller annen prevensjon.Snakk med helsesøster om dette også.

www.ung.no/prevensjon/1953_Prevensjonsmetoder_-_en_oversikt.html

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om søvn?

Har man dårligere eller bedre søvnkvalitet når man snorker?