Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg er en jente på 13, som har en kjæreste på 13 også. Ble sammen for en uke siden. Vi er trygge på hverandre og jeg liker han godt. Føler meg klar for sex og ønsker det. ER kjemperedd for å bli gravid. Hva kan jeg gjøre med dette?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 som har en kjæreste på 13 også. Vi ble sammen for en uke siden gjennom venner på snap. Ja vi sendte ting hvis du skjønner hva jeg mener. Ivertfall han skriver til meg at vi må ha sex engang. Dette har jeg faktisk lyst til. Vi er trygge på hverandre og alt det. Vet vi bare er 13 men jeg vil dette, jeg bryr meg egt ikke om sånn <den rette> men mer som at jeg vil ha det. Og jeg liker denne gutten veldig godt. Men er kjempe redd for å bli gravid. Hva skal jeg gjøre med alt dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år!

Så fint at du skriver til oss!

Jeg forstår deg slik at du føler deg klar for sex med kjæresten din, til tross for din unge alder.

Det er ikke så mange 13-åringer som velger å ha sex, men noen er det. Gjennomsnittlig debutalder for både jenter og gutter ligger rundt 16-17 år.

Seksuell lavalder i Norge er 16 år. Det er for å beskytte barn og unge mot å bli utsatt for overgrep fra voksne og for å beskytte barn mot å ha sex før de før de er klar for det, fysisk og psykisk.

Når dere er jevnaldrende og begge ønsker å ha sex, er det ingen som kan hindre dere i å ha det. Da er dette en privatsak mellom dere.

Jeg skjønner at du er redd for å bli gravid.

Dere kan velge å bruke kondom. Kondom er et trygt prevensjonsmiddel om man bruker det riktig. Jeg legger ved en artikkel om hvordan man trer på kondom og ellers hva man må passe på.

Jeg legger også ved en artikkel om andre aktuelle prevensjonsmiddel du kan velge. Har man en fast partner og vet at vedkommende ikke er smittet med kjønnssykdommer, kan man velge andre typer prevensjon.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan trer du på et kondom?

Kondom på tommelen (colourbox.com)

Når du ikke har gjort det før, er det ikke alltid så lett å få det til. Det kan være lurt å trene litt for seg selv for å få teknikken i hendene.

Les mer

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex