Hopp til hovedinnholdet

jeg har hatt sex flere ganger med kjæresten min. det er helt villig, vi begge vil og det er ikke noe feil i det. men jeg er redd for hva mamma og papper vil komme til og si, og ikke mist hva foreldrenne hans vil si. burde jeg holde det skjult eller fortelle foreldrene mine om det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt sex flere ganger med kjæresten min. det er helt villig, vi begge vil og det er ikke noe feil i det. men jeg er redd for hva mamma og papper vil komme til og si, og ikke mist hva foreldrenne hans vil si. burde jeg holde det skjult eller fortelle foreldrene mine om det? og tror også at jeg har TIX, og diabetes type 2, kan det ha noe og si for at jeg er så ekstremt kåt på kjæresten min? og vi har sex nesten hver uke. er det skadelig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no! Det er forståelig at du og kjæresten din er kåte på hverandre og vil ha sex med hverandre. Å være kåt er også noe som er veldig vanlig i den alderen dere er nå og det er ikke farlig å ha sex flere ganger i uka. Det dere må være oppmerksom på er at dere bruker prevensjon slik at du unngår å bli gravid . Jeg tenker det er fint om du kan fortelle foreldrene dine at dere har sex og at dere bruker prevensjon. Om foreldrene dine vet at du er sammen med gutten, tenker de sikker på om dere har sex og da er det beroligende  for dem å vite at dere bruker prevensjon.


Du sier du TROR du har diabetes type 2. Om du ikke har fått undersøkt dette hos lege, bør du gjøre det.

Jeg legger ved et par-tre artikler du kan ha nytte av å lese. Håper dette er til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Prevensjonsmetoder - en oversikt

Par i senga (colourbox.com)

Det finnes flere ulike prevensjonsmetoder og det kan være vanskelig å velge blant dem. I denne oversikten finner du informasjon de aktuelle metodene som finnes i dag.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex