Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 16 år som har hatt sex for første gang, men uten kondom. Begge var jomfru. Jeg klør i underlivet og lurer på hva dette er? Kan det være Klamydia?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 år som har hatt sex for første gang, men uten kondom. Begge var jomfru. Spørsmålet er, jeg klør i underlivet og lurer på hva dette er? Kan det være Klamydia?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

For å bli smittet av seksuelt overførbar sykdom må en av dere ha hat sex og blitt smittet tidligere. I og med at dere begge var jomfru kan du ikke ha blitt smittet med klamydia.
Kløe er ikke uvanlig etter seksuell debut. Det kan ha blitt ubalanse i skjedeslimhinnen etter sex/mekanisk påvirkning. Det kan også være soppinfeksjon som kan forårsake kløen. Noen ganger kan man få kløe om man overdriv vasking nedentil. Forsøk en periode uten såpe, og bare vann. Eventuelt kan du bruke parfymefri babyolje å vaske deg med eller smøre med etter vask, så kan problemet være løst. Mest sannsynlig vil dette gå over av seg selv om du gir underlivet fred noen dager.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva vet du om aldersgrenser?

Hvor gammel må du være for å kjøpe jaktvåpen?