Hopp til hovedinnholdet

Det lukter fisk fra skjeden.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg tror kanskje jeg har bakteriell vaginose(?). Utfloden min er tynnere enn vanlig og lukter omtrent som råtten fisk. Dessuten har jeg mer utflod og ulik farge enn vanlig også. Tidligere tror jeg at jeg kanskje har hatt sopp også, for da var utfloden helt tykk og klumpete (nesten som cottege cheese) og det klødde og svei enormt i underlivet. Har aldri hatt sex med en annen person før heller. Hva bør jeg gjøre, vil helst ikke involvere lege eller foreldre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (15)

Så bra at du tar kontakt med oss.

Ut i fra dine symptomer: endring av konsistens på utfloden, lukt av råtten fisk og endring av farge, vil jeg tro at du har fått en bakteriell vaginose. MEN du må en tur til legen for å stille diagnosen og få rett behandling.

Mange synes at det er litt skummelt å gå til legen for problemer i underlivet, men husk på at legen har god erfaring og har sett veldig mange, ulike kropper og underliv! Dette er helt vanlig i hverdagen til fastlegene og ikke noe å være flau over.

Du kan velge å gå til din egen fastlege eller lege på helsestasjon for ungdom der du bor.

Ikke vent med å oppsøke lege! Gjør du med det i dag:)

Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene