Hopp til hovedinnholdet

Hvitt belegg mellom kjønnsleppene. Hvordan fjerne?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har merket at jeg har et hvitt belegg imellom de ytre kjønnsleppene. Når jeg søkte rundt på nettet leste jeg at dette kunne være smegma (eller noe sånt). Det lukter ille og det er plagsomt å måtte vaske meg hele tiden. Jeg bruker såpe med balansert pH verdi (Aasan Intimsåpe). Finnes det noe kur for dette som jeg kan kjøpe på apoteket? Hvordan kan jeg få fjernet det? Jeg har ikke hat samleie enda så tror heller ikke det har noe med det å gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (15)

Det hvite belegget du beskriver er helt normalt. Det er smøremiddel, som bidrar til å holder slimhuden myk og fuktig. Den skal ikke skrubbes vekk. Ikke bruk såpe på slimhuden, ikke intimsåpe heller. Underlivet skal bare skylles med vann fordi det renser seg selv.

Soppinfeksjon er også hvitt belegg. Det klør veldig. Hvis det er tilfelle for deg kan du forsøke Canesten krem, som du får kjøpt reseptfritt på apoteket. 

Legger ved et par artikler som du også kan titte på.

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivsplager
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivsplager