Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min hadde sex med meg uten at jeg ville det

Jente 13 år
 

Spørsmål

Kjæresten min som er 16 hadde sex med meg uten at jeg ville det,det var digg men vondt å jeg tenker på dette hele tiden. Jeg gråt når vi gjorde det men han nektet å stoppe. Hva skal jeg gjøre nå?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver å forteller til oss om en ubehagelig episode du hadde med din kjæreste. Først og fremst vil vi si at du er under den seksuelle lavalder som er 16 år i Norge. Du skriver at du gråt fordi du hadde vondt og følte deg redd ? dette er helt forståelig. Vi forstår at det må ha vært vondt for deg å oppleve, og tenker derfor at det kan være lurt å snakke med en voksen du stoler på. En voksen du stoler på kan for eksempel være helsesøster, fastlege eller de voksne hjemme.

Dersom du ønsker å ringe noen for å prate, kan du ta kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge på telefon: 116 111, nettadressen er:www.116111.no/  og/eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er:www.incest80057000.no/.

 

Legger ved noen linker til artikler som kan være fint for deg å lese.

Ønsker deg Lykke til !

 

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Om samtykke til sex

Nei er nei (amnesty.no)

Det kan være vanskelig å sette grenser når det kommer til sex, og mange synes det er vanskelig å forstå hva seksuelt samtykke er i ulike situasjoner. Amnesty har derfor laget seks filmer om sex, grensesetting og samtykke - og du kan se alle her!

Les mer

Har du opplevd seksuelle overgrep?

Gutt holder telefon (www.colourbox.com)

Har du opplevd uønsket berøring eller seksuelle overgrep? Føler du deg alene om det du har opplevd? Både gutter og jenter kan utsettes for overgrep.

Ringer du Alarmtelefonen på 116 111 eller hjelpetelefonen på 800 57000 får du snakke med noen som forstår og kan hjelpe deg.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex