Hopp til hovedinnholdet

Lukter vondt fra skjeden etter samleie

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Etter hver gang jeg og kjæresten har sex og han kommer inni meg, så lukter det vondt av underlivet mitt. Vi har et avstandsforhold, så det er ikke så ofte vi har sex. Når jeg ikke er sammen med han, så lukter det ingenting av meg. Men så fort jeg har sex med han, begynner jeg å lukte, den forsvinner etter noen dager hvis vi ikke har sex igjen. Jeg satt inn kobberspiral for noen måneder siden, og før det brukte vi kondom, så da merket vi naturligvis ikke noe til lukten. Vi har bare møtt hverandre to ganger etter at jeg satt inn spiralen. Ganske sikker på at det ikke kan være bakteriell vaginose eller sopp, da jeg kun merker det når vi har sex og aldri ellers. Gjør heller ikke vondt. Hva kan man gjøre med dette? Vil dette problemet gå over av seg selv hvis vi har sex oftere? Leste på nett at lukten kommer av at bakteriefloraen blir forstyrret. Synes det er ganske irriterende problem.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er dessverre vanskelig for meg å gi deg et godt svar på dette. Du forteller at lukten kun kommer etter sex og jeg tenker derfor at både du og partneren din bør sjekke dere for seksuell overførbare infeksjoner.  Er det en infeksjon, vil dette kunne behandles og lukten vil da eventuelt forsvinne.

Det er også mulig som du skriver, at det ved samleie kan oppstå noe ubalanse i de normale bakteriefloraen i skjeden, som igjen kan kan gi litt dårligere lukt. Det er da mulig å forsøke stikkpiller med melkesyre som settes i skjeden. Dette får du kjøpt på reseptfritt på apoteket.

Dersom ingen av disse rådene hjelper deg, vil jeg anbefale deg å få en vurdering fra fastlegen din. Ønsker deg en god sommer.


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lukt fra underlivet - både hos jenter og gutter

Undertøy til tørk (colourbox.com)

Alle, både menn og kvinner, har sin særegne lukt fra underlivet. Ingen har en fullstendig luktfri intimsone, men uansett hvordan du lukter - det skal ikke lukte vondt.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnssykdommer
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnssykdommer