Hopp til hovedinnholdet

Er forelsket i kjæresten til søsteren og har sex med han

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg en jente på 14 og har en søster på 16 . Jeg har Mista jomfrudommen og har hatt sex tre ganger, men det er bare det at alle av gangene har det vert med kjæresten til søsteren min. Hun vet ingenting om dette og jeg er jevelig redd for at hun skal finne ut av det. Hver gang han er på besøk er jeg med dem og når hun går på do eller noe begynner vi å Hooke. Han er veldig kjekk og jeg har sterke følerser for ham. Vi har bare hatt sex tre ganger meg vi hooker hele tiden og jeg låner kler av han noen ganger også. Greia er at JEG har holdt på med ham/hooka, hatt sex, flørta osv... nesten like lenge som henne!! Jeg håper på en måte at de slår opp så jeg ikke føler meg så slem. Vi er ikke sammen men det er noe. De har vert sammen i to år nå og jeg har holdt på med ham i ett år og c.a 7 uker og vi hadde sex fire uker etter de ble sammen og da hadde ikke de hatt sex ennå!!!! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for vi begge er forelska i denne gutten!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no.

Det å være forelska gjør ofte at man handler annerledes enn man kanskje ville gjort hvis man ikke var forelska. Du sier at du har sex med kjæresten til søsteren din i skjul, og det at du skriver til ung.no og ber om råd gjør at jeg tenker at du kanskje angrer deg litt for det, og at du har lyst til å forandre situasjonen din. Det høres ut som at du er i en utrolig vanskelig situasjon. Og det er ikke alltid like lett å være fornuftig når man er forelsket. 

Det han kjæresten til søsteren din gjør er veldig dårlig gjort ovenfor dere begge, og det at han har sex med deg er faktisk også ulovlig. Hvis noen finner ut av det, så kan han anmeldes og dømmes for å ha sex med en som er under seksuell lavalder. Det at du var under 14 år første gang dere hadde sex gjør at straffen kan bli enda strengere. 

Enda verre er det kanskje dersom søsteren din finner ut av det. Hun kan bli veldig lei seg, sint og det kan ødelegge forholdet mellom deg og søsteren din og. Det er som regel sjelden verdt å ofre et vennskap for en forelskelse. 

Dersom du klarer, så kan det være lurt å forsøke å trekke deg litt unna og forsøke å ikke være så mye sammen med søsteren din og kjæresten. Kanskje går da forelskelsen din litt over. Det er nok vanskelig og vil kjennes vondt, men heldigvis går all kjærlighetssorg over med tiden. Hold ut, finn på andre ting med andre venner og ta tiden til hjelp. 

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Å være forelsket i noen som allerede har kjæreste

Misunnelig egg (colourbox.com)

Av og til er man ikke like heldig med hvem man forelsker seg i. Noen ganger gjengjelder de rett og slett ikke følelsene dine, andre ganger kan de være opptatt. Hva gjør man om man er forelsket i noen som allerede har kjæreste?

Skrevet av ungdomsjournalist Hege

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex